O delegație a Comisiei Electorale Centrale a R.Moldova, în vizită de studiu la Autoritatea Electorală Permanentă a României

  • 07 Decembrie 2021 14:49
O delegație a Comisiei Electorale Centrale a R.Moldova, în vizită de studiu la Autoritatea Electorală Permanentă a României

O delegație a Comisiei Electorale Centrale a Republicii Moldova, condusă de vicepreședintele CEC, Pavel Postica, efectuează în perioada 6-9 decembrie o vizită de studiu la Autoritatea Electorală Permanentă a României.

Potrivit CEC, vizita constituie o bună oportunitate pentru schimbul de experiență cu reprezentanții instituției omoloage din România în vederea îmbunătățirii practicilor în domeniul electoral. Temele principale de discuție vizează implementarea tehnologiilor informaționale în procesul electoral și asigurarea logistică în ziua votării, controlul finanțării partidelor politice și campaniilor electorale, implementarea metodelor alternative de vot dar și asigurarea drepturilor electorale pentru categoriile speciale de alegători.

Vicepreședintele CEC, Pavel Postica a mulțumit colegilor din cadrul Autorității Electorale Permanente a României pentru deschiderea manifestată și disponibilitatea de a acorda suport pe mai multe domenii.

Totodată, în marja vizitei la București, membrii Comisiei Electorale Centrale au avut o întrevedere cu Emil Jacotă, Însărcinat cu Afaceri a.i. al Ambasadei Republicii Moldova în Romania și reprezentanții misiunii diplomatice.

Comisia Electorală Centrală și Autoritatea Electorală Permanente din România au încheiat un Acord de colaborare în domeniul electoral în data de 11 noiembrie 2019.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,06 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău