O delegație a AIEA este așteptată la Teheran

  • 20 Februarie 2012 10:53
O delegație a AIEA este așteptată la Teheran

O delegație a Agenției Internaționale pentru Energia Atomică e așteptată, luni, 20 februarie, la Teheran, pentru o vizitã menitã sã clarifice aspecte ale controversatului program nuclear iranian.

Iranul și-a exprimat dorința de a relua cât mai repede negocierile cu marile puteri pe tema programului sãu nuclear, declarat civil, dar despre care Israelul, Statele Unite și alte puteri occidentale bănuiesc că ar camufla încercarea de a obține arma atomicã. Ca răspuns la sancțiunile decise în Uniunea Europeanã împotriva sa, Iranul a anunțat oprirea livrărilor de petrol către Franța și Marea Britanie.

Aceasta din urmã spune, însã, cã nu e afectatã. Cotațiile țițeiului sunt în creștere netã la bursele din Asia în aceastã dimineață, după anunțul sistării livrărilor iraniene. Pe fundalul tensiunilor existente, armata israeliană desfățoarã, azi, o baterie de rachete interceptoare, iar la Ierusalim s-a încheiat vizita lui Tom Donilon, consilier de securitate naționalã al președintelui american, Barack Obama.

Duminică, 19 februarie, șeful Statului Major al armatei americane, generalul Martin Dempsey, a declarat într-un interviu la CNN că e prematură lansarea unei operațiuni militare împotriva Iranului pentru a pune capăt programului nuclear.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău