O declarație de ReUnire a României cu Basarabia va fi semnată într-o ședință solemnă la Râmnicu Vâlcea

  • 26 Martie 2018 17:53
O declarație de ReUnire a României cu Basarabia va fi semnată într-o ședință solemnă la Râmnicu Vâlcea

O declarație de ReUnire a României cu Basarabia va fi semnată marți, în ședință solemnă, de către conducerea Primăriei Râmnicu Vâlcea, consilierii locali și de reprezentanți ai administrației județene invitați la eveniment, a informat municipalitatea. 

Consiliul Local Râmnicu Vâlcea a fost convocat, marți 27 martie, într-o ședință solemnă prilejuită de împlinirea a 100 de ani de la unirea României cu Basarabia, potrivit purtătorului de cuvânt al primăriei, Daniel Ionescu. El a precizat că în cadrul ședinței solemne, cei prezenți vor fi invitați să semneze o declarație de reunire a României cu Basarabia, documentul având o valoare simbolică. 

Prin semnarea documentului, aleșii locali din Râmnicu Vâlcea îți vor exprima solidaritatea față de consiliile locale, raionale și județene din Republica Moldova și România care și-au afirmat aspirațiile de reîntregire națională. În declarație este condamnat pactul Ribbentrop - Molotov și se solicită Parlamentului României și Parlamentului Republicii Moldova să emită o declarație comună de reîntregire și să aprobe un pachet de legi privind reunirea Basarabiei cu România. 

Primăria Râmnicu Vâlcea organizează marți și un concert dedicat împliniri ia 100 de ani de la unirea României cu Basarabia. Astfel, în Scuarul Mircea cel Bătrân, începând de la ora 17,00 va avea loc un spectacol folcloric susținut de soliștii Ansamblului 'Rapsodia Vâlceană' al Centrului Județean de Conservare și Promovare a Creației Tradiționale și de cei ai Ansamblului 'Floricia' din Costești.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău