O cursă British Airways a doborât recordul pentru traversarea Atlanticului grație furtunii Ciara

  • 10 Februarie 2020 15:43
O cursă British Airways a doborât recordul pentru traversarea Atlanticului grație furtunii Ciara

O cursă British Airways a aterizat pe aeroportul Heathrow din Londra la numai patru ore și 56 de minute de la decolarea pe pe aeroportul John F. Kennedy din New York, cu 102 minute mai devreme decât era inițial programat, grație furtunii Ciara, potrivit BBC, preluat de Mediafax.ro

Acesta este un nou record de viteză pentru categoria avioanelor comerciale, subsonice, pe ruta New York – Londra, potrivit Flightradar24, care monitorizează zborurile comerciale globale.

Recordul precedent era deținut de o cursă a companiei Norwegian Air care a parcurs distanța de 5.600 de km dintre cele două orașe în 5 ore și 13 minute.

Zborul British Airways a aterizat pe aeroportul Heathrow cu 102 minute mai devreme decât era programat inițial. "Vântul și curenții de aer au fost ideali pentru o cursă rapidă", a spus Ian Petchenik", directorul de comunicații al Flightradar 24.

 

Aeronava British Airways, un Boeing 747, a învins la mustață o altă cursă, operată de Virgin Atlantic, care a aterizat pe Heathrow cam în același timp dar cu un minut mai încet.

Avioanele de pasageri Concorde, construite în parteneriat de britanici și francezi, obișnuiau să traverseze Atlanticul în doar 3 ore, însă acestea au fost scoase din operațiune în 2003.

Sursa:Mediafax.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,6 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău