O companie turcă a început lucrările de reabilitare și construcție a două drumuri din sudul R.Moldova

  • 13 Martie 2019 16:07
O companie turcă a început lucrările de reabilitare și construcție a două drumuri din sudul R.Moldova

Compania turcă "ONUR Taahhut Tasimacilik Insaat Ticaret Ve Sanayi A.S." a început lucrările de reabilitare și construcție a drumului național M3 pe sectoarele Porumbrei-Cimișlia și drumului de ocolire a orașului Comrat, cu o lungime totală de 37,27 km.

Potrivit agenției INFOTAG cu referire la surse din cadrul Ministerului Economiei și Infrastructurii, cele două drumuri sunt de importanță națională, întrucât asigură legătura capitalei și zonei de centru cu singurul port cu acces la bazinul țărilor Mării Negre. Administrația companiei ONUR a anunțat că va angaja în procesul de lucru muncitori și specialiști din Republica Moldova, în proporție de 95%. 

Durata de efectuare a lucrărilor este de 36 luni, alte 12 luni fiind prevăzute pentru perioada de notificare a defecțiunilor. 

Proiectul de reabilitare în două faze a drumului Porumbrei-Cimișlia prevede construcția a 19,01 km de drum nou, cu patru benzi de circulație. Prima fază presupune lucrări de terasament pe întreaga lățime a drumului, construcția sistemului de drenaj al apelor pluviale, așternerea asfaltului pentru două benzi de circulație și asigurarea conservării terasamentelor prevăzute pentru faza a doua.

Drumul de ocolire a orașului Comrat presupune construcția a 18,3 km de drum nou, cu două benzi de circulație. În cadrul contractului se regăsesc lucrări de terasament, construcția sistemului de drenaj al apelor pluviale, așternerea asfaltului, construcția a șase poduri/pasaje și instalarea iluminatului stradal.

Administrația de Stat a Drumurilor a semnat la 11 septembrie 2018 două contracte cu "Taahhut Tasimacilik Insaat Ticaret Ve Sanayi A.S". din Turcia. Contractele sunt parte a Programului din sectorul drumurilor, realizat cu sprijinul financiar al Băncii Europene de Investiții. Costul lucrărilor este estimat la 59,4 mil. euro.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău