O companie care produce cabluri ar putea învesti în Chișinău

  • 30 Ianuarie 2015 10:57
O companie care produce cabluri ar putea învesti în Chișinău

Premierul în exercițiu, Iurie Leancă, a avut o întrevedere cu reprezentanții companiei Sumitomo Electric Bordnetze (SEBN), care și-au exprimat intenția de a investi în economia Republicii Moldova.

SEBN produce cabluri pentru Volkswagen Group, inclusiv Skoda. Potrivit unui comunicat al Guvernului, compania intenționează să-și construiască halele de producere în Chișinău și să angajeze de la o mie până la 2500 de muncitori.

Premierul în exercițiu a menționat că atragerea investițiilor străine este și va fi unul dintre principalele obiective ale autorităților de la Chișinău.

În altă ordine de idei, șeful în exercițiu al Guvernului a subliniat că mai bine de 50  la sută din mărfurile moldovenești sunt exportate pe piața Uniunii Europene. Potrivit lui Iurie Leancă, punerea în aplicare a prevederilor Acordului de Liber Schimb, dar și a standardelor comunitare, vor crește și mai mult acest indicator.    

Sumitomo Electric Bordnetze este o companie japoneză-germană, care are la nivel internațional 30 de mii de angajați. Compania-mamă este Sumitomo Corporation, care are, la nivel global, aproximativ 400 de mii de angajați.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău