O companie aeriană ar putea să își alimenteze avioanele cu biocarburant fabricat din deșeuri

  • 14 Decembrie 2018 12:29
O companie aeriană ar putea să își alimenteze avioanele cu biocarburant fabricat din deșeuri

O nouă uzină din Gary, un oraș din statul american Indiana, intenționează să transforme sute de mii de tone de deșeuri în biocarburant, iar o parte din acesta ar putea fi utilizat pentru a alimenta avioanele companiei aeriene United Airlines, informează DPA.

Compania Fulcrum BioEnergy, cu sediul general în California, a anunțat joi că intenționează să construiască în orașul Gary o fabrică de carburanți alternativi cu ajutorul unui buget de 600 de milioane de dolari. Lucrările de construcție vor începe abia după anul 2020. Însă după debutul lucrărilor, care ar putea să dureze între 18 luni și doi ani, reprezentanții firmei Fulcrum BioEnergy spun că această uzină ar putea să producă 33 de milioane de galoane (125 de milioane de litri) de carburant folosind 700.000 de tone de deșeuri în fiecare an.

Compania United Airlines, al cărei sediu se află la Chicago și care a investit 30 de milioane de dolari în Fulcrum BioEnergy în 2015, va avea posibilitatea de a achiziționa 15 milioane de galoane din acea producție anuală de biocarburant și "intenționează să își exercite pe deplin aceste drepturi", a declarat Aaron Robinson, senior manager al diviziei de strategie pentru mediu și sustenabilitate din cadrul companiei aeriene.

Deocamdată nu sunt cunoscute numele aeroporturilor care vor primi în stațiile lor de alimentare acel tip de biocarburant, întrucât această decizie va depinde, parțial, de avantajul financiar pe care Fulcrum BioEnergy îl va obține din transportarea noului tip de carburant, a precizat Aaron Robinson. Unele state americane oferă subvenții companiilor care folosesc biocarburanți, iar Illinois - în care se află orașele Gary și Chicago - nu este în prezent unul dintre aceste state.

Uzina din Gary, care ar putea să angajeze 160 de muncitori cu normă întreagă, cu salarii medii de 29 de dolari pe oră, va fi cea de-a doua unitate de producție deținută de Fulcrum BioEnergy. O uzină similară se află în construcție în apropiere de Reno, Nevada, și va deveni operațională în 2020.

Acordul semnat de United Airlines cu Fulcrum BioEnergy oferă companiei aeriene dreptul de a achiziționa până la 90 de milioane de galoane (340 de milioane de litri) de biocarburant în fiecare an din producția furnizată de șase uzine de acest tip, însă, deocamdată, nu toate acestea au fost construite. Costul este competitiv și similar celui la care este produs carburantul tradițional pentru avioane, a precizat Aaron Robinson.

Cele 15 milioane de galoane pe care United Airlines va putea să le cumpere de la uzina din Gary reprezintă însă o picătură într-un ocean pentru această companie aeriană, care a consumat peste 2,5 miliarde de galoane de carburant în primele nouă luni ale acestui an.

Înlocuirea unei părți a carburantului tradițional pentru avioane cu biocombustibil face parte din strategia companiei aeriene pentru a atinge un obiectiv anunțat în luna septembrie: reducerea cu 50% a emisiilor sale de gaze cu efect de seră până în 2050.

Reprezentanții Fulcrum BioEnergy spun că noul tip de carburant reduce aceste emisii cu 80% prin comparație cu emisiile generate de carburanții tradiționali. Această reducere importantă provine din faptul că biocarburantul este obținut din deșeuri, care ar ajunge altfel să fie depozitate și ar produce metan, a precizat Aaron Robinson.

United Airlines folosește deja puțin peste 1 milion de galoane de carburant regenerabil pentru avioane, fabricat însă de un alt producător în laboratorul său din Los Angeles.

United Airlines este una dintre companiile care au încheiat parteneriate cu Fulcrum BioEnergy, iar investițiile lor totale au depășit pragul de 200 de milioane de dolari.

Sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău