O companie aeriană a fost sancționată pentru că a adus la Chișinău doi cetățeni ai Ucranei

  • 20 Martie 2020 13:02
O companie aeriană a fost sancționată pentru că a adus la Chișinău doi cetățeni ai Ucranei

Compania aeriană „Fly One” a fost sancționată cu aplicarea unei amenzi de 50 de mii de lei, pentru că a adus la Chișinău doi cetățeni ai Ucrainei, în pofida interdicției de acces a cetățenilor străini pe teritoriul Republicii Moldova, informează Poliția de Frontieră. Compania a efectuat un zbor charter, pe ruta Sharm-El-Sheikh – Chișinău, la 18 martie, cu scopul de a-i reîntoarce pe câțiva cetățeni moldoveni, aflați la odihnă în Egipt.

Republica Moldova a sistat traficul aerian din data de 17 martie, dar a rămas posibilă efectuarea unor zboruri private/charter, pentru a evacua cetățenii moldoveni aflați în zonele afectate de noul Coronavirus. Totodată, este interzis accesul cetățenilor străini pe teritoriul Republicii Moldova.

Această restricție nu se referă la cetățenii străini și apatrizii domiciliați sau cu ședere permanentă/temporară, conducătorii auto și personalul de deservire a mijloacelor de transport, care efectuează transportarea mărfurilor, echipajele aeronavelor/navelor și brigăzilor garniturilor de tren. La fel, excepție fac membrii misiunilor diplomatice și ai oficiilor consulare acreditate în Republica Moldova, ai organizațiilor/misiunilor internațional și membrii de familie ale acestora. Intrarea în Republica Moldova a altor categorii de cetățeni străini se va autoriza urmare a coordonării cu Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, mai informează Poliția de Frontieră.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
7,24
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău