O celulă de criză va fi constituită pe lângă Primărie

  • 26 Noiembrie 2019 14:16
O celulă de criză va fi constituită pe lângă Primărie

Pe lângă Primăria capitalei urmează să fie constituită o celulă de criză. Cu o dispoziție în acest vine primarul capitalei, Ion Ceban, ca urmare a cazului de aseară din capitală, când dintr-un apartament a fost evacuată o butelie de gaz, transmite IPN.

„Astăzi, la prima oră am avut o ședință operativă cu responsabilii serviciului situațiilor excepționale în legătură cu cazul de ieri seara, unde în apartamentul unui bloc de locuit din sectorul Botanica a fost depistat o butelie de gaze, iar locatarii au fost evacuați. Am cerut maximă responsabilitate și am dispus să fie luate sub control asemenea situații, iar blocurile să fie verificate, pentru a nu avea cazuri tragice similare celui din sectorul Râșcani”, a declarat edilul, citat într-un comunicat de presă al Primăriei.

Potrivit lui Ion Ceban, celula de criză care urmează să fie creată va avea sarcina să reacționeze prompt în orice situație de risc sau criză.

O butelie de gaz a fost evacuată, aseară, dintr-un apartament din bulevardul Dacia, sectorul Botanica al capitalei. Intervenția pompierilor a avut loc după ce într-o scară a blocului locuitorii au simțit miros de gaze. Locuința este conectată doar la rețeaua de energie electrică, nu și la cea de gaze naturale. Timp de câteva ore, blocul a fost deconectat de la rețea, iar locatarii au fost evacuați. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență precizează că în bucătăria apartamentului a fost depistată butelia cu gaz propan-butan, iar scurgerea de gaz a avut loc din cauza robinetului defect.

În octombrie anul trecut, o explozie a avut loc într-o scară a blocului locativ din bulevardul Moscova, în urma unei scurgeri de gaze de la o butelie. Mai multe apartamente de la trei etaje au fost distruse. Cinci oameni au murit, printre care și un copil. Cauza penală a fost încetată deoarece proprietara apartamentului unde a avut loc explozia a decedat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chişinău
3,42 °C
cer acoperit de nori
Umiditate:74 %
Vint:0,5 m/s
Mon
6 °C
Tue
6 °C
Wed
9 °C
Thu
10 °C
Fri
4 °C

Curs oficial BNM 23 Februarie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.1865 -0.0000
USD 17.7719 -0.0000
RON 4.0068 -0.0000
UAH 0.7293 -0.0000
RUB 0.2786 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău