O carte de rugăciuni ebraice, veche de 700 de ani, vândută la licitație cu 8,3 milioane de dolari

  • 20 Octombrie 2021 11:09
O carte de rugăciuni ebraice, veche de 700 de ani, vândută la licitație cu 8,3 milioane de dolari

O carte de rugăciuni ebraice, tipărită în urmă cu 700 de ani într-o regiune care face parte în prezent din landul german Bavaria, a fost vândută cu 8,3 milioane de dolari la o licitație organizată la New York, informează DPA, citat de AGERPRES.

Cartea de rugăciuni ilustrată, cunoscută sub numele de "machzor", a stabilit cel mai mare preț plătit vreodată la o licitație pentru un manuscris ebraic, a anunțat marți casa Sotheby's.

Această carte rară, tipărită cu o scriere ebraică elegantă și distinctivă și generos ilustrată, conține rugăciunile pentru două dintre cele mai sfinte sărbători din calendarul evreiesc, Roș Hașana și Yom Kipur.

Anterior licitației, cartea de rugăciuni - Luzzatto High Holiday Mahzor -, scoasă la vânzare de o organizație culturală evreiască, fusese evaluată la un preț cuprins între 4 milioane și 6 milioane de dolari.

Potrivit casei Sotheby's, mai mulți cumpărători potențiali au fost interesați de achiziționarea acestei cărți de rugăciuni. În final, cel mai mare preț a fost oferit de un colecționar american, care a preferat să își păstreze anonimatul.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,66 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău