O caravană de educație prin teatru va ajunge de la București la Chișinău

  • 22 Septembrie 2022 14:29
O caravană de educație prin teatru va ajunge de la București la Chișinău

În perioada 24-30 septembrie 2022, Ministerul Educației și Cercetării în parteneriat cu Ministerul Culturii vor găzdui, în premieră pentru Republica Moldova, proiectul „Caravana UNATC pentru Comunitățile istorice românești”, organizat de către Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” cu participarea unei echipe de profesori și studenți din instituția bucureșteană, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, obiectivul caravanei este crearea unui program prin care studenții să-și dobândească experiență prin identificarea și structurarea posibilităților concrete de folosire a metodelor și mijloacelor puse la dispoziție de arta teatrului și filmului în vederea sprijinirii tinerilor. O altă dimensiune a ofertei cultural-pedagogice a Caravanei UNATC în Republica Moldova constă în prezentarea abordării de formare holistică a educației teatrale. Participanții vor fi familiarizați cu instrumentele didactice aplicate prin teatrul educațional, ce presupun încurajarea elevilor în a-și găsi rolul în cadrul grupului de lucru, în funcție de interesele și abilitățile pe care le dețin. 

În acest sens, la 24 septembrie, activitățile din program vor fi dedicate familiarizării comunității educaționale din instituțiile de învățământ superior pedagogic și artistic din Republica Moldova, precum și psihologilor școlari din instituțiile de învățământ general din municipiul Chișinău, privind aspectele teoretice și practice a conceptului de „Educație prin Teatru”.

Programul inaugural include prezentarea de către studenții UNATC a spectacolului de teatru „Iubiri senile”, un spectacol de Commedia dell'Arte plin de citate, de jocuri, de ritm, care te face să râzi, să te emoționezi și să gândești. Programul zilei se va încheia cu două ateliere tematice: Atelier Happy Minds - Dezvoltare emoțională și construirea identității de sine și Dezvoltarea creativității prin jocuri teatrale,  atelier susținut de Școala Doctorală UNATC.

Duminică, 25 septembrie, începând cu ora 18:00, la Centrul Național de Educație prin Teatru, str. Serghei Lazo 23, publicul local se va putea bucura de două spectacole ale studenților UNATC, „Iubiri senile” și ”Păpuși și marionete”. În perioada 26-30 septembrie, Caravana UNATC va susține în raioanele Criuleni, Ialoveni, Orhei, Anenii Noi, Strășeni activități didactice dedicate copiilor cu vârstă cuprinsă între 8 și 14 ani: ateliere de jocuri teatrale, susținute de o echipă mixtă de la Departamentele UNATC de Pedagogie teatrală și de la Școala Doctorală; ateliere Happy Minds, susținute de Asociația parteneră Happy Minds; ateliere de proiecții și discuții pe marginea filmelor, susținute de Facultatea de Film, precum și ateliere de aplicații digitale interactive, susținute de studenți de la Departamentul UNATC de Cercetare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
13,24
Nori împrăștiați
Umiditate:67 %
Vint:1,54 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău