O campioană mondială la snowboard a murit într-o avalanșă

  • 20 Aprilie 2016 10:36
O campioană mondială la snowboard a murit într-o avalanșă

Estelle Balet (21 de ani), o campioană mondială la snowboard din Elveția, a decedat, marți, într-o avalanșă provocată în Munții Alpi, ce a avut loc chiar în timpul filmării unui videoclip, anunță cotidianul New York Times, citat de Mediafax.

Tragicul accident s-a petrecut pe muntele Portalet, din masivul Mont Blanc, situat în cantonul Valais, din sudul Elveției, deasupra satului Orsieres. Avalanșa a avut o lungime de un kilometru și Estelle Balet a fost una dintre cele două victime ale ei. Jurnaliștii americani susțin că aceasta purta echipament de protecție în timpul filmărilor, inclusiv vestă.

Poliția elvețiană a anunțat decesul tinerei sportive. Balet a fost găsită rapid și scoasă din zăpadă până la venirea echipajelor de salvare, însă a murit pe loc și autoritățile nu au mai putut face nimic pentru a o resuscita.

În 2015, Estelle Balet a devenit cea mai tânără campioană din Freeride World Tour, circuit în care schiorii și snowboarderii concurează pe pârtii abrupte și de multe ori stâncoase. Uneori, etapele suferă amânări din cauza avalanșelor, așa cum s-a întâmplat și în luna februarie a acestui an, la o competiție desfășurată în Austria.

Practica snowboard-ul încă de la vârsta de 10 ani și era văzută drept un adevărat star în acest sport de iarnă. Dispariția ei este socotită de oficialii Freeride World Tour drept o pierdere imensă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
20,24
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău