Mai multe rachete au căzut în apropierea ambasadei SUA din Irak

  • 16 Februarie 2020 12:25
Mai multe rachete au căzut în apropierea ambasadei SUA din Irak

Mai multe rachete au căzut duminică la primele ore în apropierea ambasadei SUA la Bagdad, acesta fiind al 19-lea atac contra intereselor americane în Irak în ultimele patru luni, transmite Agerpres.

Explozii puternice au fost auzite în centrul Bagdadului, în 'zona verde' unde se află sediile unor instituții irakiene și ale mai multor ambasade. Exploziile au declanșat sirenele de alarmă ale ambasadei SUA, conform unei surse diplomatice. Nu au fost semnalate victime sau pagube materiale.

Atacurile cu rachete contra militarilor, diplomaților sau obiectivelor SUA în Irak s-au înmulțit de la finalul lunii octombrie. Niciunul dintre cele 19 atacuri antiamericane înregistrate după 28 octombrie nu a fost revendicat, dar Washingtonul acuză facțiunile armate pro-Iran că se află în spatele acestor acțiuni.

La 3 ianuarie, forțele americane l-au ucis la Bagdad pe comandantul Forței Quds a Gărzii Revoluționare iraniene, generalul Qassem Soleimani. Teheranul a reacționat prin atacarea cu rachete a mai multor baze din Irak care adăposteau militari americani și a anunțat că nu va mai respecta acordul internațional din 2015 privind programul nuclear iranian. Aceasta este cea mai gravă escaladare a tensiunilor dintre Washington și Teheran din ultimii ani, care a sporit îngrijorarea că violențele s-ar putea extinde în întreaga regiune a Orientului Mijlociu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:17 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău