O bancă din Danemarca îi va taxa pe deponenții bogați în loc să le plătească dobândă

  • 20 August 2019 15:00
O bancă din Danemarca îi va taxa pe deponenții bogați în loc să le plătească dobândă

Jyske Bank, a doua mare bancă din Danemarca, a anunțat marți că va cere persoanelor fizice înstărite să plătească pentru a putea avea un depozit bancar la Jyske Bank, în loc să le plătească dobândă, informează Reuters, preluat de Agerpres.

Acest anunț vine la mai puțin de două săptămâni după ce aceeași bancă a lansat primul credit ipotecar din lume cu dobândă negativă.

Jyske Bank a precizat că va introduce o dobândă negativă de 0,6% pentru clienții săi care au depozite bancare de peste 7,5 milioane coroane daneze (1,1 milioane dolari). În aceste condiții, un client al Jyske Bank care are un depozit de 10 milioane de coroane va trebui să plătească băncii suma de 15.000 de coroane pe an.

"Mediul de dobânzi negative care a afectat piața din Danemarca începând din primăvara lui 2012, și care a suferit doar o întrerupere în 2014, pare acum să fie unul de natură permanentă", a declarat directorul general de la Jyske Bank, Anders Dam.

Danemarca a fost una din primele țări care în 2012 au introdus dobânzi negative. De asemenea, la începutul acestei luni Jyske Bank a devenit prima bancă din lume care oferă o dobândă negativă de minus 0,5% la un credit ipotecar pe zece ani, ceea ce înseamnă că practic banca este dispusă să plătească clienților pentru ca aceștia să împrumute bani pe o perioadă de 10 ani.

Chiar dacă cea mai mare bancă din Danemarca, Danske Bank, nu are intenția de introduce dobânzi negative la depozite însă grupul elvețian UBS a anunțat că va introduce o dobândă negativă de 0,75% pentru clienții bogați care depozitează mai mult de două milioane de franci la băncile sale din Elveția. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
3,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:1,54 m/s
Fri
7
Sat
11
Sun
11
Mon
7
Tue
2
Arhivă Radio Chișinău