O avocată rusă aflată în contact cu staff-ul de campanie a lui Donald Trump a fost inculpată în SUA

  • 08 Ianuarie 2019 20:57
O avocată rusă aflată în contact cu staff-ul de campanie a lui Donald Trump a fost inculpată în SUA

Avocata rusă Natalia Veselnițkaia, care s-a întâlnit cu mai mulți membri ai echipei de campanie a lui Donald Trump în iunie 2016 la Trump Tower, a fost inculpată pentru obstrucționarea justiției într-un caz de spălare de bani, un dosar fără legătură cu ancheta procurorului special Robert Mueller care investighează posibila complicitate între echipa de campanie a lui Trump și Rusia, informează Reuters și AFP.

Anunțul a fost făcut marți de către procurorul federal din Manhattan, Geoffrey Berman.

Pentru obstrucționarea justiției americane, ea riscă o pedeapsă de până la 10 ani de închisoare.

Veselnițkaia (43 de ani) a fost inculpată pentru că a fabricat, în colaborare cu un responsabil al Parchetului General rus, documente care îi disculpă pe anumiți clienți ai săi, aflați în vizorul justiției americane.

Ea a fost acuzată de spălarea a peste 200 de milioane de dolari deturnând de fonduri de la administrația fiscală rusă prin investiții imobiliare în SUA.

Chiar dacă acest dosar nu are legătură directă cu contactele Nataliei Veselnițkaia cu echipa lui Trump, actul de acuzare evidențiază legăturile dintre avocată și guvernul rus, notează agenția franceză de presă.

Președintele Donald Trump a negat că ar fi știut că fiul său mai mare Donald Trump Jr. și alți membri ai staff-ului său de campanie s-au întâlnit în iunie 2016 la Trump Tower cu un grup de ruși.

Donald Trump Jr. a declarat că a acceptat să participe la această reuniune, întrucât credea că avocata - mandatată de guvernul rus - ar putea furniza informații compromițătoare despre candidata democrată Hillary Clinton, rivala tatălui său în perspectiva prezidențialelor din noiembrie 2016.

La reuniunea din 6 iunie 2016 au participat de asemenea ginerele lui Donald Trump, Jared Kushner, și Paul Manafort, șeful de campanie a lui Donald Trump în timpul alegerilor din 2016.

Reprezentanții familiei Trump susțin că aceasta nu le-a furnizat nicio informație, venind de fapt să abordeze dosarul adopțiilor între Rusia și SUA.

Un purtător de cuvânt al procurorului federal din Manhattan a indicat, la solicitarea AFP, că Natalia Veselnițkaia „nu este în detenție și probabil nici pe teritoriul SUA”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Probleme la zi
Meteo Chișinău
16,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:5,14 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău