O avocată a fost reținută de CNA și procurori într-un dosar de trafic de influență

  • 31 Ianuarie 18:20
O avocată a fost reținută de CNA și procurori într-un dosar de trafic de influență

O avocată a fost reținută de CNA și procurori într-un dosar în care este cercetată pentru trafic de influență. Aceasta a fost denunțată de o altă avocată care i-ar fi transmis mijloace financiare necuvenite pentru influențarea unei decizii de judecată.

În cadrul procesului penal s-a constatat că bănuita, cunoscând despre faptul că denunțătoarea are o problemă cu fiul său, arestat într-un dosar penal, ar fi convins-o pe aceasta că, prin intermediul unei terțe persoane, poate determina judecătorii să modifice măsura în privința învinuitului în una non-privativă de libertate. În schimbul acestui serviciu, avocata ar fi pretins și primit 1000 de euro. Ulterior, a fost pronunțată decizia în privința fiului denunțătoarei, acesta fiind plasat în arest la domiciliu.  

În cadrul investigațiilor efectuate și din probele administrate s-a stabilit că, după pronunțarea deciziei, denunțătoarea și-ar fi revendicat banii de la avocată, iar aceasta i-ar fi returnat toată suma prin transfer bancar.  

Astăzi, ofițerii CNA și procurorii au desfășurat percheziții la domiciliul avocatei, soldate cu reținerea acesteia pentru 72 de ore. Acțiuni similare au avut loc și în privința celeilalte avocate, iar cercetările pe caz continuă, sub conducerea procesuală a Procuraturii municipiului Chișinău.

Amintim că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.  

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:0 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău