O asociație obștească acordă asistență juridică gratuită minorităților etnice

  • 04 Noiembrie 2020 09:20
O asociație obștească acordă asistență juridică gratuită minorităților etnice

Cel puțin 100 de reprezentanți a minorităților naționale vor primi asistență juridică gratuită din partea Asociației Obștești Centrului Național al Romilor. Acest lucru este planificat în perioada 1 octombrie 2020 – 31 iulie 2021, în cadrul proiectului „Justiție pentru romi și alte minorități etnice”, parte a programului „Sporirea accesului cetățenilor la justiție”, realizat de Millenium DPI Partners.

Potrivit unui comunicat depresă al Centrului Național al Romilor, citat de IPN, proiectul are scopul de a combate atitudinile negative față de romi și alte minorități etnice care locuiesc în Moldova. Să reducă discriminarea îndreptată împotriva romilor și să îmbunătățească accesul lor la justiție, astfel asigurând drepturile egale tuturor. În același timp, se urmărește creșterea gradului de conștientizare al societății privind barierele romilor și a altor minorități naționale în accesul la justiție și egalitate.

În cadrul aceluiași proiect, 30 de mediatori comunitari și lideri ai minorităților etnice vor fi instruiți în asistarea persoanelor drepturile cărora au fost încălcate, dar și în ceea ce privește accesul romilor și minorităților naționale la justiție.


Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
25,52
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:6,69 m/s
Tue
19
Wed
14
Thu
15
Fri
11
Sat
12
Arhivă Radio Chișinău