India: Morți și sute de spitalizați în urma unei scurgeri de gaz la o uzină chimică în sudul țării

  • 07 Mai 2020 10:13
India: Morți și sute de spitalizați în urma unei scurgeri de gaz la o uzină chimică în sudul țării

Peste 1.000 de persoane au fost spitalizate joi dimineață în orașul Visakhapatnam din sud-estul Indiei în urma unei scurgeri de gaz la o uzină chimică, au anunțat autoritățile locale, transmite AFP, preluat de Agerpres.

'Cel puțin 1.000 de persoane din zone situate în jurul scurgerii de gaz au fost aduse la diferite spitale publice sau private din Visakhapatnam', a declarat pentru AFP doctorul Naik, coordonatorul spitalelor din district, menționând că bilanțul ar putea fi mult mai mare.

'Este încă dimineața devreme și există oameni care dorm în casele lor și care sunt inconștienți. Autoritățile caută și prin case. Facem eforturi să-i aducem pe oameni la spital', a adăugat el.

Într-un prim bilanț provizoriu, poliția a anunțat că cel puțin cinci persoane și-au pierdut viața.

Potrivit agenției Reuters, care citează un responsabil al poliției din statul Andhra Pradesh, cel puțin nouă persoane au decedat, peste 300 au fost spitalizate și alte 1.500 au fost evacuate din zonă.

Imagini postate pe Twitter, a căror autenticitate Reuters nu a putut-o verifica, arătau ambulanțe, pompieri și polițiști la fața locului.

Prim-ministrul indian Narendra Modi a declarat că a discutat cu oficiali din Ministerul de Interne și ai Autorității naționale de gestionare a dezastrelor, care monitorizează criza.

'Mă rog pentru siguranța și sănătatea tuturor în Visakhapatnam', a transmis Modi pe Twitter.

Uzina LG Polymers, unde a avut loc incidentul, este proprietatea companiei sud-coreene de baterii LG Chemical și fabrică produse din polistiren, conform site-ului propriu. Materia primă, stiren, este foarte inflamabilă și la ardere degajă un gaz otrăvitor.

Incidentul de joi aduce în memorie tragedia din 1984 de la Bhopal, în centrul Indiei, când o scurge de gaz de la uzina companiei americane Union Carbide a ucis mii de oameni.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău