O amplă campanie de prevenire a corupției în universități, lansată astăzi la Chișinău de MEC și administrațiile instituțiilor de învățământ superior

  • 03 Iunie 17:10
O amplă campanie de prevenire a corupției în universități, lansată astăzi la Chișinău de MEC și administrațiile instituțiilor de învățământ superior

Șapte instituții de învățământ superior au lansat astăzi, 3 iunie, campania de informare „Toleranță zero față de corupția din universități”. Scopul acțiunii este de a reduce acest fenomen în universități, prin mecanisme interne de promovare a integrității, se menționează într-un comunicat de presă publicat de Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova.

Decizia a fost luată de administrațiile celor șapte instituții de învățămând superior din țară, după analiza datelor unui studiu amplu privind nivelul de integritate academică realizat în premieră în universitățile din Republica Moldova. Cercetarea a fost efectuată de compania Magenta Consulting la solicitarea Ministerului Educației și Cercetării și a Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). 

Salut decizia administrațiilor universitare de a-și asuma concluziile acestui studiu și de a lansa un amplu proces de îmbunătățire a indicatorilor de integritate și de reducere a corupției în universități. Studiul confirmă anumite percepții care există în societate referitor la carențele legate de asigurarea integrității, dar și la nivelul destul de ridicat al toleranței față de copiat, mită și alte practici ilegale. Având un mecanism de asigurare a calității, universitățile pot garanta calitatea studiilor și pot crește încrederea în rândul tinerilor că ei pot obține studii universitare bune aici, acasă”, a menționat ministrul Dan Perciun. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:1,54 m/s
Mon
21
Tue
22
Wed
20
Thu
21
Fri
23
Arhivă Radio Chișinău