O ambarcațiune s-a scufundat lângă Creta. Șapte oameni au murit, iar 90 s-au refugiat pe stânci așteptând să fie salvați

  • 24 Decembrie 2021 17:55
O ambarcațiune s-a scufundat lângă Creta. Șapte oameni au murit, iar 90 s-au refugiat pe stânci așteptând să fie salvați

Cel puțin șapte oameni au murit după ce o ambarcațiune cu câteva zeci de migranți la bord s-a scufundat la nord-vest de insula Creta, a anunțat vineri paza de coastă greacă, scrie Reuters.

Alți circa 90 de oameni au reușit să se refugieze pe niște stânci după accidentul produs joi seara. Gărzile de coastă au lansat o operațiune de salvare pentru a-i aduce pe migranți la țărm, operațiune care s-a încheiat cu succes, transmite DIGI24.

Miercuri, alți trei migranți s-au înecat după ce o altă ambarcațiune s-a scufundat în Marea Egee, în apropierea insulei Folegandros. Zeci de oameni care se aflau la bord erau încă dispăruți, vineri.

Astfel de accidente sunt frecvente în timp ce migranții încearcă să ajungă cu ambarcațiuni în general neadecvate în Grecia sau Italia pornind de pe coastele turce ale Mării Egee sau din alte țări cu ieșire la Mediterana de est.

Potrivit gărzilor de coastă din Grecia, circa 11.000 de oameni au reușit să ajungă în Italia pe această rută în ultimele luni, dar nu există cifre oficiale privind numărul celor care au murit în tentativa de trecere.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:6,17 m/s
Tue
19
Wed
14
Thu
15
Fri
11
Sat
12
Arhivă Radio Chișinău