O alianță dintre PSRM și ACUM ar asigura relații bune și cu Est, și cu Vest, potrivit unui deputat socialist

  • 21 Aprilie 2019 12:10
O alianță dintre PSRM  și ACUM ar asigura relații bune și cu Est, și cu Vest, potrivit unui deputat socialist

Partidul Socialiștilor se așteaptă că Blocul ACUM va deveni mai flexibil în negocieri pe măsură ce se apropie finalul termenului de trei luni în care Parlamentul nou-ales ar urma să fie dizolvat, din cauza neformării unei majorități. Această opinie, exprimată anterior de președintele Igor Dodon, liderul neformal al PSRM, a fost reluată de deputatul socialist Vlad Bătrâncea într-un interviu pentru Europa Liberă, citat de IPN.

„Chiar credem că mai aproape de sfârșitul perioadei acesteia de trei luni, după care Parlamentul urmează a fi dizolvat, colegii din Blocul ACUM vor deveni un pic mai flexibili și vor examina o agendă comună, deoarece nu poți impune o agendă doar reieșind din doleanțele celor din Blocul ACUM”, a declarat deputatul socialist Vlad Bătrâncea.

Vlad Bătrâncea susține că deputații din Partidul Socialiștilor își doresc cu adevărat să formeze o majoritate parlamentară cu Blocul ACUM și că „nu le place mult mesajul public al celor din Blocul ACUM, aceste ofense și această impunere, acest șantaj politic”.

„În mod normal, noi trebuie să discutăm și fără presă, să ne așezăm la masa de negocieri și să vedem cum se poate de condus statul Republica Moldova”, a adăugat deputatul socialist.

Potrivit lui Vlad Bătrâncea, PSRM dorește ca funcția de președinte al Parlamentului, pretinsă de Blocul ACUM, să-i revină lui, însă este dispus să susțină un Guvern condus de un prim-ministru delegat de Blocul ACUM, cu condiția că acesta va fi format de ambii parteneri de coaliție.

„Da, este poziția oficială a noastră (...), fiind prima fracțiune cu 35 de deputați în Parlament, obținem funcția de speaker al Parlamentului. Suntem gata să susținem un Guvern condus de cei din Blocul ACUM, și nu un Guvern minoritar, dar un Guvern cu competențe depline și considerăm că acest lucru este în avantajul Blocului ACUM și dlor primesc pârghii importante în stat și funcția de prim-ministru și împreună realizăm acea agendă despre care am discutat”, a menționat deputatul socialist.

În opinia lui Vlad Bătrâncea, o viitoare coaliție formată de PSRM și Blocul ACUM ar fi una „echilibrată”, în măsură să asigure „dezvoltarea relațiilor și cu Estul, și cu Vestul în interesul național al Republicii Moldova”.

„Noi, socialiștii, suntem gata să asigurăm relații bune cu Estul, să aducem investiții, să aducem resursele energetice la preț convenabil, să întoarcem piețele de desfacere. Cei din Blocul ACUM, în persoana prim-ministrului, vor asigura continuitatea cu Uniunea Europeană”, menționează deputatul socialist.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11
Cer acoperit de nori
Umiditate:87 %
Vint:1,5 m/s
Fri
22
Sat
22
Sun
18
Mon
18
Tue
15

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău