O aeronavă TAROM va purta numele „Nadia Comăneci”

  • 20 Aprilie 12:55
O aeronavă TAROM va purta numele „Nadia Comăneci”

„Mă bucur să fac parte din acest proiect prin care pot fi alături de sportivii noștri și de români. Doresc succes delegației României la Jocurile Olimpice. Istoria se scrie mai departe!”, a declarat Nadia Comaneci la semnarea acordului de utilizare a numelui său cu Compania TAROM, pentru denumirea unei aeronave B737-800 din flota noastră, informează compania de transport aerian într-un comunicat.

Aeronava va purta numele marii gimnaste române, deținătoarea celor cinci medalii de aur la Jocurile Olimpice, în 1976 și în 1980, și a recordului pentru prima notă de 10 din istoria gimnasticii, la Montreal, în 1976.
 
„Compania TAROM a purtat în mod tradițional olimpicii români la Olimpiadele anterioare și își propune ca în acest an să conducă lotul olimpic român cu aeronava Nadia Comăneci la Jocurile Olimpice de la Paris, care vor avea loc în perioada 26 iulie - 11 august 2024. Ziua de astăzi marchează și o premieră, prima aeronavă din flota TAROM care va primi numele unui sportiv. Marea sportivă a acordat gratuit statului român dreptul de utilizare a numelui său pentru industria transportului din România. Aeronava 'Nadia Comăneci' va deservi, în continuare, clienții companiei TAROM, sub numele uneia dintre cele mai iubite sportive românce din toate timpurile", potrivit comunicatului. 
 
Compania aeriană de stat are în flotă patru Boeinguri 737-800NG, înmatriculate YR-BGJ, YR-BGK, YR-BGL și YR-BGM, însă este neclar care dintre acestea va purta numele „Nadia Comăneci”. 
 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,03 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
20
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău