Nurci din două crescătorii olandeze au fost infectate cu COVID-19. Ce simptome au avut

  • 26 Aprilie 2020 22:49
Nurci din două crescătorii olandeze au fost infectate cu COVID-19. Ce simptome au avut

Autoritățile au închis duminică două crescătorii de nurci din sudul Olandei, după ce mai multe animale au fost depistate pozitiv cu infecția de coronavirus, informează AFP, conform Agerpres. Cel mai probabil, nurcile s-au infectate în urma contactului cu oamenii.

Fermele sunt situate la est de Eindhoven, în Brabantul de Nord, una dintre cele mai grav afectate regiuni din Olanda de epidemia de COVID-19, țară în care au decedat 4.400 de persoane și s-au înregistrat 37.000 de cazuri de infectare.

„Nurcile au prezentat semne de contaminare, precum dificultăți respiratorii”, a transmis ministerul Agriculturii într-un comunicat de presă. În urma testelor, s-a descoperit că aceste mamifere sufereau de COVID-19. „Mai mulți angajați ai fermei prezentau simptome ale coronavirusului, credem așadar că aceștia l-au transmis animalelor”, se mai arată în comunicatul ministerului.

Mai multe situații au demonstrat că animalele precum nevăstuicile „sunt receptive la virus”, se mai precizează în comunicat, cu mențiunea că pentru moment nu există nicio dovadă că animalele de companie sau cele din crescătorii joacă vreun rol în propagarea virusului”.

Ministrul Agriculturii, Carola Schouten, a ordonat, totuși, ca acestea închiderea unui drum care trece prin apropierea celor două ferme și a sfătuit publicul să nu se apropie la mai puțin de 400 de metri de acestea.

Sursa: g4media.ro

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău