Nume care se vor regăsi cu siguranță în lista candidaților Blocului ACUM pentru circumscripțiile uninominale

  • 19 Decembrie 2018 08:59
Nume care se vor regăsi cu siguranță în lista candidaților Blocului ACUM pentru circumscripțiile uninominale

Blocul ACUM urmează să vină, cel mai probabil săptămâna viitoare, cu o listă oficială a persoanelor propuse în calitate de candidați pentru cele circumscripțiile uninominale la alegerile din 24 februarie 2019. Actualmente se lucrează intens pentru verificarea acestora în cadrul Comisiei de evaluare a meritocrației. Declarația a fostă făcută de Maia Sandu, în cadrul emisiunii „Politica” cu Natalia Morari. Ce ține de persoana sa, dar și în privința lui Andrei Năstase, nu există o decizie finală, pe ce circumscripții vor merge.

Maia Sandu a menționat că printre numele din listă se vor regăsi cu siguranță: Igor Grosu, Vladimir Bolea, Liliana Nicolăescu-Onofrei, Mihai Popșoi, Alexandru Slusari și Inga Grigoriu. Totodată, nu există deocamdată o decizie finală în privința listei persoanelor care vin nu din partea forțelor politice.

Potrivit lui Andrei Năstase, blocul ACUM a amânat momentul în care să facă publică lista pentru că a așteptat ca și alte forțe politice să ia niște decizii privind aderarea sau neaderarea la bloc. În acest sens, Maia Sandu a declarat că PLDM a transmis lista candidaților care participă în concurs, iar candidaturile acestora sunt analizate de Comisia de meritocrație. CV-ul său l-a transmis și fostul liberal Valeriu Munteanu care și-a anunțat recent susținerea pentru blocul ACUM. Nimeni altcineva, din forțele care și-au anunțat susținerea pentru ACUM nu a transmis nicio listă.

Referindu-se la desecretizarea recentă a Raportului comisiei de anchetă „Open Dialog”, lucru făcut concomitent cu depunerea la Comisia Electorală Centrală a cererii pentru înregistrarea blocului ACUM, Maia Sandu a spus că această acțiune arată disperarea actualei guvernări. „Este o acțiune care vine să-i discrediteze pe autorii ei, pentru că nimeni nu crede aceste minciuni”.

La rândul său, Andrei Năstase a spus că raportul, pe lângă discreditarea publică, vrea să contribuie la scoaterea blocului ACUM din campania electorală. În aceeași ordine de idei, Andrei Năstase a ținut să menționeze că deplasarea spre Bruxelles, despre care se amintește în raportul respectiv, a fost achitată din bani interni, și anume, de către fostul membru al PPPDA, Alexandru Machedon.

Referindu-se la eventuala excludere a blocului ACUM din alegerile parlamentare, Maia Sandu a spus că în acest caz alegerile nu vor fi recunoscute, ceea ce ar însemna izolarea totală a Republicii Moldova față de comunitatea internațională. „Pe intern, noi, cetățenii vom decide până unde îi lăsăm să meargă, pentru că atunci când nici nu-ți permite să mergi la alegeri este foarte, foarte grav”, a adăugat Maia Sandu. „Prin excluderea noastră ar apropia sfârșitul lor”, a spus Andrei Năstase.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău