Numărul turiștilor străini în Spania a explodat în iunie, pe fondul relaxării restricțiilor

  • 03 August 2021 14:42
Numărul turiștilor străini în Spania a explodat în iunie, pe fondul relaxării restricțiilor

Numărul vizitatorilor străini în Spania a crescut la 2,2 milioane în iunie, un avans de aproape zece ori față de perioada similară a anului trecut, când țara era în carantina, a anunțat marți Institutul Național de Statistică din Spania (INE), transmite Reuters.

Numărul de turiști încă este cu 75% sub nivelul înregistrat în iunie 2019, când au fost aproximativ 8,8 milioane de vizitatori străini în Spania.

În plus, turiștii străini care au vizitat Spania au cheltuit 2,42 miliarde euro (2,87 miliarde de dolari) în iunie, în creștere față de aproximativ 133,9 milioane de euro în perioada similară a anului trecut, a precizat INE.

Spania crede în continuare că va atrage 45 de milioane de turiști străini în acest an, în pofida restricțiilor de călătorie care sunt impuse în continuare britanicilor, cel mai important contingent de turiști străini, a afirmat luna trecută ministrul Turismului, Reyes Maroto.

În 2019, Spania a primit 83,5 milioane de turiști străini, ceea ce a plasat-o pe locul al doilea, după Franța, în topul celor mai importante destinații turistice mondiale. Însă, anul trecut, pandemia de Covid-19 a condus la diminuarea sosirilor de turiști cu 77%.

"Încă putem recupera jumătate din turismul internațional în acest an, este un obiectiv prudent", a declarat Reyes Maroto, într-un interviu acordat cotidianului El Pais.

Spania este a doua cea mai vizitată țară din lume, după Franța, iar turismul este crucial pentru economie, contribuind cu aproximativ 12% la Produsul Intern Brut în 2019. În 2020, din cauza restricțiilor de călătorie impuse ca urmare a pandemiei, turismul a contribuit cu doar 4% - 5% la Produsul Intern Brut, conform estimărilor analistului Maria Jesus Fernandez, de la Funcas.

Spania a primit doar 19 milioane de turiști străini anul trecut, un nivel care nu a mai fost înregistrat din 1969. De asemenea, cheltuielile turiștilor străini în 2020 au scăzut cu 78,5%, la 19,74 miliarde de euro.

Pe ansamblul anului trecut, economia spaniolă a înregistrat o scădere de 10,8%. Banca Centrală a Spaniei se așteaptă în acest an la un avans al PIB-ului de 6,2%, în timp ce Guvernul previzionează o creștere de 6,5%.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,03 m/s
Sat
11
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Wed
19
Arhivă Radio Chișinău