Numărul transnistrenilor care accesează servicii medicale pe malul drept al Nistrului crește

  • 10 Februarie 2023 14:13
Numărul transnistrenilor care accesează servicii medicale pe malul drept al Nistrului crește

Numărul locuitorilor din regiunea transnistreană care beneficiază de servicii medicale oferite pe malul drept al Nistrului este în creștere. În anul 2022, aproape 58 de mii de transnistreni au beneficiat de asistență medicală urgentă, prespitalicească și primară urgentă pe malul drept al Nistrului, informează Biroul politici de reintegrare, citat de IPN.

Cetățenii Republicii Moldova domiciliați în localitățile din stânga Nistrului, municipiul Bender și localitățile limitrofe, beneficiază de asistență medicală în volumul stabilit tuturor persoanelor asigurate din Republica Moldova. Totodată, persoanele neasigurate, înregistrate pe lista medicului de familie, beneficiază, similar tuturor persoanelor asigurate din Republica Moldova, de asistență medicală urgentă prespitalicească și de asistență medicală primară gratuită.

În anul 2022, pe lista medicilor de familie erau înregistrați 57 795 cetățeni ai Republicii Moldova domiciliați în localitățile din stânga Nistrului, municipiul Bender și localitățile limitrofe acestui segment. Ceea ce reprezintă o creștere de 9,95% comparativ cu anul 2021.

Populația din raioanele de est ale țării, similar celei de pe malul drept, beneficiază de loturi de vaccin și consumabile în cadrul Programului Național de Imunizări, aprobat de Guvernul Republicii Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
9,4
Nori împrăștiați
Umiditate:63 %
Vint:2,06 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
14
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău