Numărul rușilor care sunt convinși că alcoolul este total inofensiv a crescut de 2,5 ori

  • 26 Septembrie 2018 10:13
Numărul rușilor care sunt convinși că alcoolul este total inofensiv a crescut de 2,5 ori

Numărul cetățenilor ruși chestionați care s-au declarat ferm convinși de faptul că alcoolul este total inofensiv a crescut de 2,5 ori, ajungând la 39%.

Anul trecut procentul acestora era de 15%, potrivit unui sondaj de opinie realizat de Centrul Rus de Sondare a Opiniei Publice, VȚIOM. Vinul a fost catalogat drept băutura alcoolică cea mai inofensivă. 61% dintre persoanele chestionate, cu studii superioare, au declarat că, de fapt, consumul de vin în doze moderate este inofensiv. În timp ce 14% dintre rușii care au luat parte la sondaj au declarat că berea și vodca sunt inofensive, dacă sunt consumate în doze moderate, iar 8% au optat pentru consumul de rachiu.

În luna noiembrie 2017, experții Proectului Federal «Trezvaia Rossia» au prezentat un clasament al regiunilor din Rusia cu un consum excesiv de alcool, unde sunt cei mai înveterați consumatori de alcool și cu un consum inofensiv, în cantități moderate. Potrivit acestui top, regiunile în care consumul de băuturi alcoolice este extrem de redus sunt: Republica Cecenia, Republica Ingușetia și Republica Daghestan, toate trei republici autonome ruse în Caucazul de Nord, cu o populație majoritar musulmană, în timp ce regiunile care au înregistrat un număr record de consumatori și un consum excesiv de alcool sunt: regiunea Magadan, Districtul Autonom Nenețk și Republica Bureatia.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,18
Câțiva nori
Umiditate:98 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău