Numărul persoanelor decedate în urma atentatelor din Sri Lanka a crescut. Cel mai recent bilanț

  • 22 Aprilie 2019 09:07
Numărul persoanelor decedate în urma atentatelor din Sri Lanka a crescut. Cel mai recent bilanț

Aproximativ 290 de persoane au fost ucise și 500 rănite în atentatele sinucigașe comise duminică de Paște în Sri Lanka, potrivit unui nou bilanț anunțat luni de poliția locală și citat de France Presse, potrivit Agerpres.

„Bilanțul este de în jur de 290 (de morți) și 500 de răniți", a declarat purtătorul de cuvânt al poliției Ruwan Gunasekera. 24 de persoane au fost arestate în legătură cu acest val de atacuri, care nu au fost revendicate în acest stadiu, a adăugat el.

Duminică, în câteva ore, mai multe bombe au provocat moarte și dezolare în patru hoteluri și trei biserici, în timpul liturghiei de Paște, în câteva locuri din insula situată în Asia de Sud, care nu a mai cunoscut o asemenea izbucnire de violență de la sfârșitul războiului civil în urmă cu zece ani.

Opt explozii în total au lovit duminică Sri Lanka. Câteva zeci de străini au fost uciși în această țară care atrage turiștii cu plajele sale idilice și natura luxuriantă.

Numărul lor exact "este dificil de determinat. Aproximativ 37 (de străini) au murit, dintre care 11 au fost identificați. Unele dintre corpuri sunt mutilate și greu de identificat", a declarat pentru AFP un responsabil al Afacerilor Externe.

Poliția a anunțat luni că o bombă "artizanală" a fost găsită duminică noapte pe un drum ce duce la terminalul principal al aeroportului Colombo și că a fost dezamorsată cu succes de forțele aeriene srilankeze. Aeroportul rămâne deschis în condiții de înaltă securitate în urma atentatelor.

Aproximativ 1,2 milioane de catolici trăiesc în Sri Lanka, o țară de 21 milioane de locuitori, unde creștinii reprezintă 7% din populație, în mare parte budistă (70%). Țara numără de asemenea 12% hinduși și 10% musulmani. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,03 m/s
Mon
16
Tue
19
Wed
15
Thu
8
Fri
9
Arhivă Radio Chișinău