Numărul paturilor destinate pacienților cu COVID-19 din două instituții medicale din Chișinău a fost suplinit

  • 24 Februarie 2021 14:23
Numărul paturilor destinate pacienților cu COVID-19 din două instituții medicale din Chișinău a fost suplinit

Primăria municipiului Chișinău informează că, de astăzi, la IMSP SCM „Sfânta Treime" instituție strategică cu profil COVID, au fost reactivate 30 de paturi noi pentru pacienții testați pozitiv la coronavirus. Astfel, capacitatea instituției va fi de 300 de paturi pentru pacienții cu COVID.

Totodată, la Centrul „COVID -19 Chișinău" de la Moldexpo, va fi activat al treilea pavilion, 80 de paturi, unde vor fi triați pacienții suspecți la coronavirus. De asemenea, precizăm că spațiile celorlalte 2 pavilioane deja funcționale, vor fi transformate în zone de staționar, pentru tratarea bolnavilor confirmați pozitiv.

Astfel, la Centrul „COVID - 19 Chișinău" vor fi în total 420 de paturi pentru pacienți, acesta devenind punctul strategic cu cea mai mare capacitate de spitalizare din republică.

Decizia de suplinire a numărului de paturi pentru pacienții diagnosticați cu COVID-19, în instituțiile strategice din capitală, a fost luată după ce în ultimele săptămâni situația privind infectările s-a agravat și, respectiv, a reapărut problema insuficienței locurilor în spitale.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău