Numărul organizațiilor care pot beneficia de mecanismul 2% a crescut

  • 03 Ianuarie 2020 14:07
Numărul organizațiilor care pot beneficia de mecanismul 2% a crescut

Numărul organizațiilor care pot beneficia de mecanismul 2% în anul 2020 a crescut cu 15%, comparativ cu anul trecut, și constituie 844.

Dintre acestea, 87% sunt asociații obștești, fundații și instituții private, iar 13% sunt culte religioase și părțile lor componente. Lista beneficiarilor a fost prezentată de Agenția Servicii Publice, autoritatea care recepționează cererile de înregistrare la mecanismul 2% în fiecare an, transmite IPN.

Centrul de Resurse Juridice din Moldova menționează că tot mai multe organizații neguvernamentale pot beneficia de procesul în care persoanele fizice plătitoare de impozite direcționează 2% din suma impozitului pe venit obținut în anul precedent.

Organizațiile care se regăsesc în lista beneficiarilor 2% pot deja să înceapă campania de informare și atragere a susținătorilor, întrucât perioada de depunere a declarațiilor cu privire la impozitul pe venit și implicit de efectuare a desenării procentuale a început la 1 ianuarie și va dura până la finele lunii aprilie.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
6,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:1,03 m/s
Sat
11
Sun
12
Mon
14
Tue
12
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău