Numărul milionarilor este în creștere. Cel mai tânăr are 24 de ani

  • 24 Mai 2018 15:47
Numărul milionarilor este în creștere. Cel mai tânăr are 24 de ani

Încasările în bugetul de stat din impozitul pe venit au constituit în anul 2017 4,2 miliarde de lei, în creștere cu 22 la sută față de anul 2016, potrivit Serviciului Fiscal de Stat. Datele fiscului mai arată că în Republica Moldova sunt aproape 1800 de milionari.

Anul trecut, peste 1,2 milioane de persoane au obținut venituri în valoare de 53, 72 de miliarde de lei și au plătit în total 4, 2 miliarde de lei impozite pe venit. Potrivit Serviciului Fiscal de Stat, încasările în bugetul de stat din impozite au crescut cu aproape 22 la sută comparativ cu anul 2016. Directorul Serviciului Fiscal de Stat, Serghei Pușcuța, califică această creștere ca fiind una robustă.

Expertul economic, Viorel Gârbu, notează că o creștere a încasării la impozite înseamnă și mai multă echitate, astfel încât mai mulți contribuabili devin disciplinați. Totodată, el notează că statul ar trebui să-și revadă politicile de utilizare a banilor și să investească banii proveniți din încasările impozitului pe venit.

Totodată, datele Serviciului Fiscal de Stat arată că în Republica Moldova sunt 1792 de persoane care au obținut anul trecut venituri de peste un milion de lei. Totodată opt persoane au declarat că au avut anul trecut venituri de peste 11 milioane de lei. Cel mai tânăr milionar are 24 de ani, iar cel mai vârstnic – 80 de ani. 

Potrivit datelor serviciului fiscal, milionarii au activități în comerț, industrie, precum și agricultură și sunt preponderent din Chișinău și Bălți.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:1,54 m/s
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Mon
8
Arhivă Radio Chișinău