Numărul infecțiilor respiratorii a crescut cu 27%

  • 12 Aprilie 2016 13:57
Numărul infecțiilor respiratorii a crescut cu 27%

Numărul infecțiilor respiratorii a crescut pe parcursul săptămânii trecute cu 27%, comparativ cu săptămâna precedentă.

Medicul epidemiolog de la Centrul Național de Sănătate Publică, Alina Druc, a declarat pentru IPN că numărul de îmbolnăviri oscilează de la o săptămână la alta, iar variațiile sunt caracteristice acestei perioade din an, când vremea începe să se încălzească.

Alina Druc a explicat creșterea cazurilor de îmbolnăvire, inclusiv prin încălzirea vremii și prin faptul că oamenii au început să poarte haine mai subțiri. Potrivit medicului, chiar dacă săptămâna trecută s-a înregistrat o creștere a numărului de îmbolnăviri, nu există motive, de alarmare, pe motiv că tendința generală este în descreștere, iar cifra este sub pragul epidemic.

Potrivit specialiștilor, în cazul în care apar primele simptome – tuse, eliminări nazale, dureri în gât, febră sau altele, se recomandă ca persoana să rămână acasă și să solicite asistența medicală. Pentru persoanele bolnave este indicată limitarea contactului cu alți oameni, acoperirea nasului și gurii cu un șervețel de unică folosință atunci când tușesc sau strănută. La fel, se recomandă aerisirea încăperilor și curățarea suprafețelor contaminate.

Pentru prevenirea îmbolnăvirii, specialiștii recomandă evitarea contactului cu persoanele bolnave, dar și spălatul frecvent pe mâini cu apă și săpun. La fel, se recomandă consumul produselor care conțin vitamina C – lămâia, coacăza neagră, coacăza roșie și a produselor fitoncide –  usturoiul, ceapa, deoarece ele sunt antimicrobiene.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,57 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău