Numărul infectărilor cu SARS-CoV-2 depistate la nivel global a depășit pragul de 400 de milioane

  • 09 Februarie 2022 12:45
Numărul infectărilor cu SARS-CoV-2 depistate la nivel global a depășit pragul de 400 de milioane

Numărul infectărilor cu SARS-CoV-2 depistate la nivel global a depășit pragul de 400 de milioane de la debutul pandemiei, potrivit celor mai recente statistici ale Universității Johns Hopkins, informează DPA, potrivit Agerpres.

Bilanțul realizat de Universitatea Johns Hopkins a marcat depășirea unui alt prag sumbru în urmă cu o lună, când au fost înregistrate peste 300 de milioane de cazuri.

La nivel global, bilanțurile oficiale plasează numărul deceselor la circa 5,8 milioane. Cu toate acestea, observatorii se așteaptă ca numerele reale să fie semnificativ mai mari întrucât multe cazuri de infectări și de deces rămân neînregistrate.

Există totodată diferențe minore în datele raportate. Cifrele comunicate de Universitatea Johns Hopkins (JHU) sunt relativ mai mari decât cifrele oficiale ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), care a înregistrat recent circa 397 de milioane de infectări la nivel global.

În același timp, au fost administrate circa 10 miliarde de doze ale unor vaccinuri împotriva COVID-19 la nivel global, potrivit atât OMS, cât și JHU.

Statele Unite au înregistrat cel mai mare număr de infectări confirmate în cifre absolute, cu 77 de milioane de cazuri la o populație de circa 330 de milioane.

India a raportat circa 42 de milioane de cazuri în rândul populației sale de aproximativ 1,3 miliarde.

Brazilia a înregistrat aproape 27 de milioane de cazuri, la o populație de 210 milioane. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:1,54 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău