Numărul familiilor afectate de maladia Alzheimer ar putea să se tripleze până în 2050 (CEO-ul companiei AC Immune)

  • 07 Noiembrie 2021 16:30
Numărul familiilor afectate de maladia Alzheimer ar putea să se tripleze până în 2050 (CEO-ul companiei AC Immune)

Compania elvețiană AC Immune, care dezvoltă în prezent un medicament împotriva Alzheimer, se așteaptă ca numărul familiilor afectate de această boală neurogenerativă să crească de aproape trei ori până în 2050 și să ajungă la 150 de milioane, a declarat CEO-ul său într-un interviu acordat pentru o publicație germană, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Recent, firma elvețiană și-a asigurat o investiție de mai multe milioane de euro de la principalii finanțatori ai companiei germane BioNTech, care a dezvoltat un vaccin anti-COVID-19, în timp ce testează și un posibil vaccin împotriva maladiei Parkinson.

Andrea Pfeifer, CEO-ul AC Immune, a declarat într-un interviu acordat revistei germane Wirtschaftswoche și publicat duminică în ediția sa online că maladia Alzheimer, care este o boală incurabilă, ale cărei origini nu sunt cunoscute, reprezintă "o pandemie lentă care se îndreaptă către omenire". În prezent, Alzheimer afectează 55 de milioane de familii la nivel mondial.

Athos, compania deținută de Andreas și Thomas Struengmann - investitori majoritari în BioNTech -, și fondurile de investiții MIG și First Capital Partner dețin împreună 12% din AC Immune, în urma unui acord finalizat în urmă cu câteva săptămâni, a precizat Andrea Pfeiffer. Planul de investiții a fost anunțat în luna iulie.

Athos și MIG au participat la finanțarea BioNTech, care a dezvoltat în 2020 alături de partenerul său american Pfizer cel mai utilizat vaccin anti-COVID-19 din țările occidentale.

AC Immune dezvoltă în prezent mai mulți compuși farmaceutici împotriva maladiilor Alzheimer și Parkinson, inclusiv vaccinuri.

Compania elvețiană nu a lansat deocamdată niciun medicament pe piață. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău