Numărul divorțurilor în Republica Moldova a crescut

  • 21 Noiembrie 2014 15:35
Numărul divorțurilor în Republica Moldova a crescut

Datele statistice arată că în primele nouă luni ale acestui an, la nivel național, au fost înregistrate aproape 8.200 de desfaceri ale căsătoriilor, cu peste 160 mai multe față de acceași perioadă a anului trecut.

În municipiul Chișinău 427 de cupluri au decis să își continue viața separat, cu 14 mai multe față de primele 9 luni ale anului trecut. Motivele pentru care moldovenii cer desfacerea căsătoriilor variază de la probleme financiare și lispa de comunicare, până la incompatibilitate sexuală. 

”Unul din cele mai frecvente motive de divorț este lipsa de comunicare. Altă problemă ar fi și violența fizică, verală, emoțională, psihologică. Sunt foarte multe cupluri care divorțează din cauza dependenței de alcool, diferențelor de concepții și mai ales de educație. Avem cazuri când tinerii se căsătoresc la o vârstă fragedă, mai ales el, mirele. Imaturitatea și orgoliul nu-și mai au locul atunci când întemeiezi o familie.”, a declarat reprezentanta a Serviciului Stare Civilă, Maria Colac.

Republica  Moldova ocupă unul din primele locuri în Europa după rata divorțurilor. La o mie de locuitori se înregistrează trei divorțuri, media statelor membre UE fiind de două, raportat la același număr de cetățeni.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:2,57 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău