Numărul de spitalizări din cauza infecțiilor respiratorii acute este în creștere, anunță Ministerul Sănătății

  • 30 Ianuarie 17:55
Numărul de spitalizări din cauza infecțiilor respiratorii acute este în creștere, anunță Ministerul Sănătății

Numărul de spitalizări din cauza infecțiilor respiratorii acute este în creștere inclusiv în săptămâna a patra a anului curent.

 Cu gripă au fost internate 166 de persoane, în mare parte copii, iar cu infecții acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS) – 375. Sporirea internărilor în instituțiile medico-sanitare este determinată de înregistrarea, în perioada 22-28 ianuarie, a 229 de cazuri de gripă, cu 86 mai multe față de săptămâna precedentă și a 10 350 de IACRS.

În același timp, a patra săptămână consecutiv se atestă o descreștere a numărului persoanelor infectate cu COVID-19. În contextul circulației virusurilor gripale accentuăm asupra necesității respectării următoarelor măsuri: evitarea aglomerațiilor; purtarea măștilor de protecție, în special în transportul public, alte locuri aglomerate; respectarea distanței, de cel puțin un metru, față de persoanele care tușesc sau strănută; aerisirea periodică a încăperilor; respectarea igienei mâinilor, a etichetei tusei și strănutului.

Totodată, recomandăm să consultați medicul de familie la apariția primelor simptome specifice infecțiilor respiratorii – febră, tuse, strănut, dureri de cap, stare de slăbiciune.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:0 m/s
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău