Numărul de cereri pentru obținerea de pașapoarte biometrice ar putea să crească

  • 21 Februarie 2014 15:08
Numărul de cereri pentru obținerea de pașapoarte biometrice ar putea să crească

Odată cu abolirea regimului de vize pentru Republica Moldova, este așteptat să crească numărul de cereri pentru obținerea de pașapoarte biometrice în baza cărora se va putea circula liber în Uniunea Europeană.

Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor dă asigurări că angajații întreprinderii de stat Registru, care în prezent perfectează în medie pe zi între 500 și 700 de pașapoarte biometrice, dar au o capacitate zilnică de peste 4.000 de pașapoarte, vor putea face față fluxului. 

Potrivit datelor prezentate de întreprinderea ”Registru”, comparativ cu anul trecut, numărul cererilor pentru pașapoarte biomerice a crescut cu pese 10 la sută. Numărul moldovenilor care vor dori să obțină un pașaport biometric este așteptat să crească începând cu finele acestei luni, când Parlamentul European urmează să voteze ridicarea regimului de vize pentru Republica Molodva. Ministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Pavel Filip susține că aceste documente sunt imposibil de falsificat. El a asigurat, totodată, ”Registru” este gata să facă față fluxului mare de cereri.

Datele privind eliberarea de pașapoarte biometrice vor fi colectate în aproape 50 de oficii regionale, însă perfectarea lor se face doar la ”Registru”. Cip-ul pe care-l conține un pașaport biometric este imposibil de falsificat, susține Directorul Departamentului tehnologii informaționale, Eugeniu Ursu. El a descris etapele de realizare a acestui act.

Republica Moldova a început să elibereze pașapoarte biometrice în 2011, în ultimii doi ani, țara produce exclusiv doar astfel de documente.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
12
Tue
13
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău