Numărul crimelor de război ruse în Ucraina a crescut puternic, susține consilierul german al procurorului general ucrainean

  • 03 Iunie 11:02
Numărul crimelor de război ruse în Ucraina a crescut puternic, susține consilierul german al procurorului general ucrainean

Un număr total de 133.000 de cazuri de crime de război ruse în Ucraina sunt investigate în prezent, a declarat consilierul german al procurorului general ucrainean într-un interviu pentru presa germană, relatează duminică dpa, transmite Agerpres.

Potrivit sursei, numărul reprezintă o "creștere uriașă", a declarat Klaus Hoffmann pentru Neue Osnabrücke Zeitung, care a publicat duminică afirmațiile sale. "Multe dintre ele sunt complet documentate", a adăugat el.

Numărul este mai mult decât dublu decât cel de 56.000 de cazuri de la sfârșitul lui 2022.

Hoffmann a menționat atacurile aeriene ale Rusiei asupra unor ținte civile și adopțiile forțate de copii ucraineni printre aceste crime de război.

Deși a spus că nu vrea să se antepronunțe înaintea verdictului legal, el și-a exprimat părerea personală că acțiunile ruse "pot fi descrise doar ca terorism împotriva populației civile".

Multe dintre presupusele crime de război au fost documentate chiar de ruși, în contextul în care ofițerii de comandă responsabili au fost recompensați pentru acestea.

După declanșarea invaziei Rusiei din Ucraina în februarie 2022, Hoffmann a fost consilier al procurorului general al Ucrainei. El a lucrat anterior pentru Tribunalul penal internațional pentru fosta Iugoslavie de la Haga.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
2,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:3,09 m/s
Sat
6
Sun
8
Mon
9
Tue
11
Wed
12
Arhivă Radio Chișinău