Numărul copiilor afgani care nu au suficientă mâncare este în creștere de la venirea talibanilor la putere (analiză)

  • 16 Decembrie 2021 09:31
Numărul copiilor afgani care nu au suficientă mâncare este în creștere de la venirea talibanilor la putere (analiză)

Numărul copiilor din Afganistan care nu au parte de suficientă mâncare a crescut cu 3,3 milioane de când talibanii au preluat controlul asupra țării în august, conform unei analize a organizației Salvați Copiii, citată de DPA, scrie AGERPRES.

La sfârșitul lunii noiembrie, 98% din populație nu avea suficientă mâncare, o creștere îngrijorătoare comparativ cu procentul de 81% care se înregistra până la 15 august, a transmis organizația britanică de caritate, cu sediul la Londra, bazându-și analiza pe date de la Programul Alimentar Mondial al ONU.

Afganistanul se confruntă cu o criză alimentară fără precedent. Organizația estimează că 14 milioane de copii se vor confrunta în această iarnă cu o foamete ce riscă să le pună viața în pericol.

Pentru că sistemul de sănătate din Afganistan, dependent de ajutoare, este în pragul colapsului, Salvați Copii atrage atenție că mulți copii subnutriți nu au acces la tratamentul de specialitate de care au nevoie pentru a supraviețui.

Mai mult de jumătate din populație apelează la măsuri drastice pentru a-și hrăni familia, o creștere de cinci ori față de perioada de dinainte ca talibanii să preia controlul asupra țării, conform Programului Alimentar Mondial.

Criza din Afganistan vine într-o perioadă când lumea se confruntă cu cea mai mare criză alimentară din secolul al XXI-lea, un număr estimativ de 5,7 milioane de copii sub cinci ani fiind în pragul foametei în lume, a adăugat organizația.

Foametea și subnutriția au ajuns la niveluri record în lume, din cauza COVID-19, a conflictelor și a impactului schimbărilor climatice.

Organizațiile umanitare internaționale avertizează că, fără acțiuni urgente, zeci de mii de copii ar putea muri de foame în lume, ceea ce ar anula decenii de progrese. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău