Numărul contagierilor cu COVID-19 a crescut în Europa a cincea săptămână consecutiv

  • 06 August 2021 15:39
Numărul contagierilor cu COVID-19 a crescut în Europa a cincea săptămână consecutiv

Numărul contagierilor a crescut în Europa a cincea săptămână consecutiv, deși spitalizările rămân stabile iar situația este în continuare de "preocupare moderată", informează vineri Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC) citat de EFE.

Incidența noilor cazuri din ultimele șapte zile (până la 1 august) din Uniunea Europeană (UE) și Spațiul Economic European (SEE) a fost de 214 la 100.000 de locuitori, cu 6% mai mult decât săptămâna anterioară, în timp ce rata mortalității a crescut la 4,7 la un milion de persoane (mai mult cu 30%).

Ciprul a înregistrat cel mai mare număr de cazuri la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile (1.241,77 de contagieri) urmat de Spania (720,71) și de Franța (414,27), în timp ce Polonia (4,29), Ungaria (8) și România (9,31), au raportat cifrele cele mai scăzute.

ECDC, organismul de referință al UE pentru epidemii, consideră că situația este de preocupare înaltă în două țări (Franța și Islanda), moderată în 12 țări (printre care și Spania), scăzută în opt și foarte redusă în alte opt țări.

Prognoza pentru următoarele două săptămâni arată o tendință "stabilă", atât pentru infecții cât și pentru decese, a căror rată a ajuns la 224 de cazuri la 100.000 de locuitori și, respectiv, la 6,9 la un milion de persoane.

Raportul săptămânal al ECDC prevede o tendință în creștere a noilor cazuri în 17 țări (Austria, Belgia, Bulgaria, Croația, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Islanda, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Norvegia, România și Suedia) și o creștere a mortalității în trei țări (Franța, Grecia și Spania).

"Se așteaptă ca actuala situație epidemiologică, caracterizată printr-un număr mare de cazuri, să continue ca urmare a prezenței variantei Delta, care a predominat în ultimele săptămâni în regiune", se arată în raportul ECDC.

ECDC notează că rata cea mai mare a noilor cazuri a fost înregistrată în rândul tinerilor, deși s-a observat o creștere a numărului de contagieri și în rândul vârstnicilor precum și a spitalizărilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
29,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:7,2 m/s
Fri
21
Sat
18
Sun
17
Mon
13
Tue
17
Arhivă Radio Chișinău