Numărul cererilor de azil în UE se așteaptă să depășească 1 milion în acest an

  • 27 Decembrie 2023 19:59
Numărul cererilor de azil în UE se așteaptă să depășească 1 milion în acest an

Numărul total al cererilor de azil înregistrate în Uniunea Europeană va ajunge în acest an la "cu mult peste un milion", a anunțat marți șefa Agenției UE pentru Azil Nina Gregori, citată de agenția DPA, transmite Agerpres.

Cu aproximativ 123.000 de cereri, cea mai mare cifră lunară din ultimii șapte ani a fost înregistrată în octombrie. Cele 27 de state membre ale Uniunii Europene au în prezent o populație totală de aproape 450 de milioane de locuitori.

Gregori, de la agenția cu sediul în Malta, nu se așteaptă ca numărul solicitanților de azil să scadă semnificativ în următorii câțiva ani.

"Lumea în jurul nostru devine din ce în ce mai instabilă", a declarat ea pentru grupul media german Funke. Nevoia ca oamenii să caute protecție, prin urmare, nu va scădea în 2024 și după aceea, a adăugat ea.

Potrivit autorității, 937.000 de cereri au fost înregistrate în UE până la sfârșitul lunii octombrie, o creștere de 22% față de aceeași perioadă a anului trecut. Cifra finală pentru 2023 nu va fi disponibilă până anul viitor.

Potrivit Oficiului Federal pentru Migrație și Refugiați (BAMF) din Germania, aproape 326.000 de cereri de azil au fost depuse în Germania până la sfârșitul lui
noiembrie, ceea ce reprezintă o creștere de 52% față de primele 11 luni ale anului precedent.

Potrivit Agenției UE pentru Azil, Germania rămâne cea mai importantă țara de destinație pentru solicitanții de azil în Uniunea Europeană, urmată de Franța și Italia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:2,57 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
17
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău