Numărul cazurilor zilnice de infectare cu COVID-19 din SUA, la un pas de un record

  • 27 Decembrie 2021 18:40
Numărul cazurilor zilnice de infectare cu COVID-19 din SUA, la un pas de un record

Numărul cazurilor noi de infectare cu COVID-19 înregistrate într-o zi în Statele Unite a crescut din cauza variantei Omicron și este pe cale să atingă un record ce datează din ianuarie, au anunțat luni autoritățile sanitare, relatează agenția AFP, citată de Agerpres.

"În mod clar, în acest moment avem o tendință ascendentă", a explicat consilierul principal al Casei Albe în lupta contra pandemiei, Anthony Fauci, la postul public NPR, comentând datele compilate de New York Times.

Țara a înregistrat duminică 214.499 de noi cazuri confirmate, un salt de 83% în ceea ce privește incidența medie raportată la 14 zile și se apropie de recordul de cazuri pozitive înregistrate într-o zi, de 251.232, stabilit în ianuarie 2021.

Totodată, media zilnică a deceselor raportate la 14 zile a crescut ușor (+3%), ajungând la 1.328 de decese.

Pe 24 decembrie, Statele Unite au depășit pragul de 197.000 de cazuri de infectare în 24 de ore și 1.345 de decese au fost înregistrate în țara cea mai îndoliată din lume (un total de peste 800.000 de decese).

Mai multe state, precum Delaware, Hawaii, Massachusetts, New Jersey și New York, precum și teritoriul american Puerto Rico, au cunoscut o creștere fără precedent a numărului de cazuri pe o perioadă de șapte zile, a adăugat cotidianul citat.

La New York, autoritățile sanitare au observat și o creștere a numărului de spitalizări asociate COVID-19 în rândul copiilor.

Sfârșitul acestui focar "este foarte greu de prezis", a adăugat doctorul Fauci. "Sperăm că va atinge vârful și va scădea, așa cum am văzut în alte țări, precum Africa de Sud", a adăugat specialistul.

În Africa de Sud, unde a fost detectată pentru prima dată varianta Omicron a noului coronavirus, incidența cazurilor este în scădere după ce a explodat. Este "probabil din cauza saturației, adică varianta a atins toate ființele vulnerabile", cum sunt persoanele nevaccinate, care sunt încă numeroase în Statele Unite, a spus Fauci.

Varianta Omicron, care este mai contagioasă decât Delta, pare totuși mai puțin periculoasă pentru persoanele care au primit cel puțin două doze de vaccin, a adăugat Anthony Fauci. "Sperăm că această gravitate redusă va preveni o creștere a spitalizărilor, însă suntem cu adevărat foarte îngrijorați pentru cei nevaccinați, care sunt vulnerabili", a spus el.

Omul de știință a precizat că nu agreează ideea unei noi campanii de vaccinare pentru administrarea celei de-a patra doze, spunând că rapelurile prea apropiate nu îi permit sistemului imunitar să se întărească împotriva coronavirusului.

"În acest moment, faceți doza de rapel, nu vă preocupați pentru cea de-a patra doză și poate că nu vom mai fi niciodată nevoiți să ne facem griji în legătură cu aceasta", a spus Fauci. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
-2,76
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0 m/s
Mon
0
Tue
2
Wed
3
Thu
6
Fri
2
Arhivă Radio Chișinău