Numărul cazurilor de infecții respiratorii s-a majorat în municipiul Chișinău. Cei mai afectați sunt copiii

  • 19 Decembrie 2022 12:42
Numărul cazurilor de infecții respiratorii s-a majorat în municipiul Chișinău. Cei mai afectați sunt copiii

Numărul cazurilor de infecții respiratorii în municipiul Chișinău s-a majorat cu peste 42% pe parcursul săptămânii trecute, a anunțat în cadrul ședinței de lucru de astăzi a serviciilor Primăriei capitalei, șeful direcției generale asistență socială și sănătate, Boris Gîlcă, transmite Radio Chișinău.

Potrivit acestuia în ultimele șapte zile au fost înregistrate 5 221 de cazuri de infecții virale ale căilor respiratorii, cu 1 537 de cazuri mai mult față de perioada 5-11 decembrie. Dintre acestea 3 248 de cazuri au fost raportate la copii, ceea ce constituie 62 % din numărul total.

Boris Gîlcă a menționat că se înregistrează o presiune enormă pe spitalele pentru copii. Doar la Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii au fost înregistrate ieri 73 de adresări, dintre care doar 17 copii au fost internați, din cauza lipsei de locuri, a spus oficialul din sănătate.

Pe parcursul săptămânii trecute au fost confirmate 76 de cazuri de gripă, dintre care 54 la copii.

„Rămânem îngrijorați cu privire la situația alarmantă, în creștere, a infecțiilor respiratorii, virozelor, pneumoniilor la copii. Avem o presiune enormă pe spitalele pentru copii. Din nou, este depășit numărul de internări în raport cu numărul de paturi disponibile. Este o situație neconformă. Am identificat spații suplimentare, dar deja suntem la limită.

Am luat legătura, din nou, cu Ministerul Sănătății, pentru a identifica secții suplimentare spre activare la Institutul Mamei și Copilului, fiindcă capacitățile spitalelor de copii din municipiu sunt deja pe deplin depășite”a spus Gîlcă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:74 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău