Numărul cazurilor de COVID-19 confirmate într-o singură zi în Germania a atins un nivel record

  • 27 Ianuarie 2022 14:12
Numărul cazurilor de COVID-19 confirmate într-o singură zi în Germania a atins un nivel record

Numărul cazurilor de COVID-19 confirmate într-o singură zi în Germania a depășit joi pragul de 200.000, pentru prima dată de la începutul pandemiei, în cadrul unui val pandemic care afectează funcționarea multor companii, inclusiv Lufthansa Cargo, din cauza penuriei de personal, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Institutul Robert Koch pentru boli infecțioase a anunțat joi 203.136 de teste pozitive în ultimele 24 de ore, numărul zilnic al cazurilor de COVID-19 fiind cu 69.600 mai mare decât cel raportat în aceeași zi a săptămânii trecute.

Incidența la șapte zile, raportată la 100.000 de persoane, a urcat la 1,017, în creștere față de incidența de 941 raportată miercuri. Totodată, alte 188 de persoane din Germania au murit din cauza COVID-19 în ultimele 24 de ore, ridicând la 117.314 bilanțul victimelor confirmate de la începutul pandemiei.

Creșterea numărului de infectări a provocat o penurie de personal disponibil în diverse sectoare de activitate, inclusiv în logistică, sănătate și îngrijirea copiilor.

Divizia cargo a companiei aeriene Lufthansa a anunțat că, din cauza penuriei de personal pe aeroportul său din Frankfurt, nu mai poate să sorteze coletele primite din Statele Unite, Canada și din Europa. Criza de personal afectează 15% din operațiunile de tip cargo asigurate de această companie, care precizează că orarul său de zbor nu a fost afectat, nici transportul unor bunuri fragile, precum organe pentru transplant și produse care necesită o temperatură controlată.

Rivalul său DHL a anunțat că operațiunile sale din Frankfurt și Leipzig sunt de asemenea afectate de penuria de personal.

Federația Spitalelor din Germania a avertizat la începutul acestei săptămâni că trei sferturi din totalul clinicilor medicale au raportat numere mai mari - decât cele obișnuite- de angajați care au intrat în concedii medicale.

Aproximativ 75% din populația Germaniei a primit cel puțin o doză a unui vaccin anti-COVID-19, un procent mai mic decât cele din alte țări occidentale, precum Franța, Italia și Spania, unde ratele de vaccinare sunt de 80%, 83%, respectiv 86%.

Parlamentarii germani au dezbătut miercuri o lege ce vizează vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19, în timp ce mai mulți protestatari s-au reunit în fața clădirii Parlamentului din Berlin.

Cancelarul Olaf Scholz susține vaccinarea obligatorie a persoanelor de peste 18 ani, însă coaliția de guvernare este divizată în această chestiune, iar Scholz le-a cerut parlamentarilor să voteze așa cum le dictează conștiința.

Mai mulți parlamentari germani, inclusiv unii care provin de la Partidul Liber Democrat, partener minoritar în coaliția de guvernare, se opun vaccinării obligatorii, argumentând că o astfel de măsură ar încălca al doilea articol din Constituția Germaniei, care garantează cetățenilor țării controlul asupra propriilor corpuri.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
33,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:1,54 m/s
Sat
31
Sun
31
Mon
32
Tue
33
Wed
31
Arhivă Radio Chișinău