Numărul cazurilor de Covid este în creștere, în special în rândul copiilor

  • 04 Iulie 2022 12:48
Numărul cazurilor de Covid este în creștere, în special în rândul copiilor

Numărul cazurilor de Covid este în creștere, în special în rândul copiilor, a declarat șeful Direcției Sănătate Chișinău, Boris Gâlcă. El a precizat că incidența cazurilor este deocamdată încadrată în Codul verde de pericol.

Boris Gâlcă a anunțat în cadrul ședinței serviciilor municipale Chișinău că la Spitalul de boli contagioase pentru copii sunt activate deja două secții Covid. De asemenea, în caz de necesitate vor fi pregătite și alte secții din spitalele din Chișinău.

„Observăm în continuare o creștere  evidentă a cazurilor de Covid, dar cu o incidență care ne permite să rămânem în Codul verde. Rămânem îngrijorați referitor la copii internați cu Covid. La Spitalul clinic municipal de boli contagioase pentru copii, care rămâne unicul spital de profil la nivel național pentru tratamentul copiilor cu această infecție, sunt activate deja două secții Covid, care sunt pline. Vom avea nevoie, se pare, de spații suplimentare. Am avut volanta de dimineață cu colegii din sistemul medical. Vom pregăti și vom avea spațiile necesare, inclusiv cu activarea altor spitale, în caz de creștere a numărului de cazuri Covid. Noi sperăm că acest val, care este unul foarte contagios, sperăm să rămână nu atât de critic, cu forme ușoare, în astăzi, în instituțiile noastre sunt trei pacienți foarte gravi cu Covid internați”, a spus Boris Gâlcă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
11,07
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:2,57 m/s
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău