Numărul 3 în ierarhia grupării Statul Islamic în Afganistan, ucis într-un atac

  • 09 Iulie 2015 17:41
Numărul 3 în ierarhia grupării Statul Islamic în Afganistan, ucis într-un atac

Agenția afgană de informații a anunțat joi că al treilea comandant din ierarhia grupării jihadiste Statul Islamic (SI) din Afganistan a fost ucis în această săptămână într-un atac al unei drone americane în estul țării, informează Reuters.

Shahidullah Shahid, un fost membru al Talibanilor pakistanezi care a fost recrutat de SI și care acționa în Afganistan, a fost ucis marți alături de cinci militanți, a declarat un oficial.

'El dorea să extindă operațiune SI din țară și moartea lui va avea un impact asupra activităților grupării', a spus Hasib Sediqi, purtător de cuvânt al Directoratului național afgan pentru securitate (NDS).

Shahid a fost ucis în aceeași lovitură aeriană care a provocat decesul numărului doi al SI în Afganistan, Gul Zaman și a unui alt lider din ierarhia grupării, în provincia Nangarhar.

Uciderea lui Gul Zaman a fost anunțată de același Hasib Sediqi în urmă cu două zile, care preciza că nr. 2 doi al grupării SI în Afganistan și-a pierdut viața împreună cu alți șase militanți în urma unei lovituri aeriene, conform CBS News.

Aflată la frontieră cu zone în care domnește haosul în Pakistan, Nangarhar este una dintre provinciile afgane în care jihadiștii grupării SI sunt cei mai activi.

Un număr redus dar în creștere de foști militanți talibani depun jurământ de credință față de gruparea Statul Islamic în Afganistan, ceea ce îi transformă într-o țintă pentru dronele americane, notează Reuters.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău