Număr record de hacheri ruși prinși în 2017 de autoritățile SUA

  • 25 August 2017 16:03
Număr record de hacheri ruși prinși în 2017 de autoritățile SUA

În 2017, activitatea agențiilor de informații din SUA în vederea identificarii si arestarii hackerilor ruș a obținut rezultate exceptionale. Au fost prinsi 7 infractori informatici ruși, scrie paginaderusia.ro

În același timp, în comparație cu perioada de dupa 2010, autoritatile americane au prins doar doi hackeri rusi anual.

Agenția notează că acesta este un număr record de rețineri in randul hackerilor ruși, în ciuda faptului că președintele Donald Trump încearcă să îmbunătățească relațiile cu Moscova.

Urmăririle penale coincid cu perioada întăririi controlului asupra hackerilor ruși, despre care serviciile de informații din SUA au stabilit că au intervenit folosind metode de război cibernetic în alegerile prezidențiale din SUA de anul trecut.

Agenția mai scrie că patru agenții federale de aplicare a legii din SUA au declarat cu condiția anonimatului că nu a existat vreun efort centralizat de intensificare a acțiunilor împotriva infractorilor cibernetici ruși.

„Creșterea numărului de arestări a fost cauzata de descoperirile realizate în cursul anchetei privind alegerile de anul trecut. FBI-ul a transefart toate datele la Departamentul de Justiție al SUA. La randul sau, Departamentul de Justiție a declarat că nu urmărește sau pune sub acuzare persoane dupa criteriul etnic și respinge orice comentarii suplimentare” – încheie Reuters.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:1,54 m/s
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Mon
8
Arhivă Radio Chișinău