Număr record de decese zilnice în Rusia din cauza COVID

  • 02 Iulie 2021 18:21
Număr record de decese zilnice în Rusia din cauza COVID

Rusia a înregistrat vineri cel mai mare număr de decese zilnice legate de COVID-19 de la începutul pandemiei - 679 - în condițiile în care țara se confruntă cu un nou val de îmbolnăviri, pe care autoritățile îl pun pe seama variantei Delta a coronavirusului, mult mai contagioasă.

În 24 de ore, 23.218 persoane s-au îmbolnăvit de COVID în Rusia, dintre care 6.893 numai în Moscova, relatează Reuters, citat de digi24.ro.

Capitala rusă a început deja să reamenajeze spitalele pentru a putea face față numărului mare de pacienți COVID.

Creșterea numărului de cazuri a determinat autoritățile să impună o serie de măsuri pentru a obliga sau încuraja oamenii să se vaccineze împotriva COVID-19.

Vaccinurile sunt disponibile pe scară largă, dar cererea este mică, sondajele arătând că mulți oameni nu doresc să le facă. Aproximativ 2,6 milioane de persoane din Moscova au fost vaccinate cu cel puțin o doză de vaccin, dintr-o populație de peste 12,5 milioane de locuitori.

Sankt-Petersburg, al doilea oraș ca mărime al Rusiei, găzduiește vineri seara meciul Elveția - Spania din cadrul sferturilor de finală ale EURO 2020. 

OMS avertiza joi că țările care găzduiesc EURO 2020 vor avea parte de o „supercontagiere”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:61 %
Vint:0,51 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău