Număr mare de decese din cauza COVID-19, în Marea Britanie. Prima zi de relaxare a restricțiilor a dus la aglomerație în transportul public

  • 13 Mai 2020 18:34
Număr mare de decese din cauza COVID-19, în Marea Britanie. Prima zi de relaxare a restricțiilor a dus la aglomerație în transportul public

Guvernul de la Londra a anunțat miercuri încă 494 de decese provocate de COVID-19 în Regatul Unit, numărul persoanelor ucise de noul coronavirus în această țară ajungând la 33.186, informează agenția EFE, potrivit Agerpres.

În prima zi în care au fost ridicate o parte a restricțiilor antiepidemice introduse în luna martie au fost confirmate 3.242 de noi cazuri de COVID-19, în urma efectuării a 87.063 de teste.

Angajații care nu pot lucra de acasă, mai ales cei din construcții și industrie, au început de miercuri să revină la lucru în Anglia, nu însă și în Scoția, Irlanda de Nord și Țara Galilor, care consideră prematură relaxarea parțială decisă de premierul Boris Johnson și s-au delimitat de planul acestuia de diminuare a restricțiilor.

Conform acestui plan, școlile rămân închise până în iunie și redeschiderea activităților neesențiale, precum restaurantele ori saloanele de înfrumusețare, nu va fi examinată până în iulie.

Revenirea la lucru a condus la aglomerație în transportul public, fiind evidențiată dificultatea menținerii distanței sociale.

Premierul Johnson a transmis parlamentului că discută cu societatea londoneză de transport public pentru stabilirea unor măsuri care să decongestioneze transportul în comun, cum ar fi suplimentarea capacității. El a cerut de asemenea cetățenilor ca, în măsura posibilului, să recurgă la modalități alternative de transport, cum ar fi mașina personală, bicicleta sau chiar mersul pe jos, în timp ce a solicitat companiilor să decaleze programul de lucru al angajaților pentru a se evita aglomerația în transporturi la orele de vârf.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:83 %
Vint:6,17 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău