Nu sunt semne de viață sub ruinele unei clădiri din Beirut (echipă de salvare)

  • 06 Septembrie 2020 11:48
Nu sunt semne de viață sub ruinele unei clădiri din Beirut (echipă de salvare)

O echipă de salvare din Chile care a reluat vineri căutările pentru eventuali supraviețuitori ai puternicei explozii înregistrate acum o lună în portul din Beirut a anunțat duminica aceasta că nu sunt semne de viață sub dărâmături, informează dpa, preluat de Agerpres.

"Din punct de vedere tehnic, putem spune că nu există semne de viață în clădire", a declarat reporterilor Francisco Lermanda, lider al echipei de salvare chiliene numite 'Topos' ('Cârtițele'). "Am cercetat 95% din clădire și singura porțiune pe care o mai avem de analizat este trotuarul, dar și acesta este plin de moloz. Ar putea fi un cadavru, dar încă nu l-am găsit", a spus Lermanda.

Salvatorul chilian a explicat că doi colegi au coborât într-un tunel, ceea ce le-a permis să excludă posibilitatea că cineva s-ar mai afla înăuntru.

Joi, echipa de salvare chiliană sosită în Liban după deflagrația de la Beirut din 4 august, soldată cu peste 190 de morți și aproximativ 6.000 de răniți, a identificat un semn de viață sub ruinele unei clădiri avariate, din cartierul Gemmayze, unul dintre cele mai afectate de puternica explozie.

Salvatorii chilieni, ajutați de voluntari din apărarea civilă libaneză, au înlăturat manual dărâmăturile de teamă că eventuala folosire a vreunui echipament ar putea duce la căderea totală a imobilului. Căutările s-au făcut în timpul dimineții cu ajutorul unui câine de urmă, pe nume Flash, care a fost rănit în timpul misiunii și a avut nevoie de repaus după amiază, a explicat Lermanda.

Uriașa explozie care a afectat serios o mare parte din capitala Beirut a fost declanșată de o cantitate foarte mare de azotat de amoniu, depozitată în condiții improprii în port. Joi, armata libaneză a anunțat că a descoperit încă 4,35 de tone de azotat de amoniu în apropierea intrării în port, pe care a înlăturat-o sâmbătă. Armata a transmis într-un comunicat că echipe de ingineri au detonat (încărcătura de nitrat de amoniu) în poligoanele sale special amenajate. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău